Ride & RUN for charity

rideandrun

Ride & RUN for charity är en insamling skapad av Åsa från Wima Sweden och Anneli från Wima Estland till förmån för Motorcyle Outreach (MoR).

Vad, när och hur
Vi planerar att springa Leiden maraton i Holland den 22e Maj 2016. Vi välkomnar alla Wimamedlemmar och andra löparentusiaster som vill springa med oss.
Det finns flera möjligheter att välja mellan; hel- eller halv maraton, alternativt 10 km.
Alla omkostnader betalas av den enskilde löparen, alla insamlade pengar går till MoR.
Mer information angående hur du kan bidra med pengar kommer snart, så fort vi hittat ett vettigt insamlings alternativ.
Vi har också en Facebooksida där vi delar dels praktisk information men även lite om hur vår träning går och så vidare. Jag dokumenterar även på min blogg, klicka på Ride & RUN:

Varför gör vi det här?
MoT är den välgörenhetsorganisation som Wima valt att stötta och vi tror på motorcykel som fortskaffningsmedel på svårframkomliga vägar. MoT är en liten organisation och jag har personligen träffat de som jobbar aktivt med projektet. Deras ide är att förser sjukvårdspersonal med motorcyklar så de kan ta sig fram och ge sjukvård i de byar bilar inte når.
Projektet har varit framgångsrikt har visat sig bidra till förbättrade hälsovillkor, t.ex. minskad barnadödlighet. MoT hjälper också till på plats med förarutbildning och reparation av motorcyklarna, detta kallas Zero break down – en garanti att motorcyklarna ska hållas funktionsdugliga, något som ofta är ett problem när projekt inte följs upp. Läs mer på deras hemsida!

Och om du vill delta
Ja, då är du hjärtligt välkommen. Spendera en helg i goda vänners sällskap på en vacker plats i världen, en kan ha det sämre. Vi tänkte lukta på tulpanerna, njuta i största allmänhet och springa förstås. Vi är inga elitidrottare, vi gör detta för att det är kul – och förhoppningsvis kan vi samla in en hel massa pengar fram till dess!
Intresserad? För mer information om loppet och regionen:
http://www.marathon.nl/engels/
http://leidenholland.com/

Vi ses på vägen!
Åsa

Comments are closed.