Om oss

Wima är en internationell organisation för kvinnor med motorcyklism som intresse.

Vår historia

Organisationen startade 1950 i Amerika. Under åren som gått har WIMA spridit sig och finns nu i många länder i Europa och resten av världen. I Norden finns WIMA i Finland och Sverige, med det finns ett stort intresse bland våra andra grannländer och de är naturligtvis välkomna att bli medlemmar i svenska WIMA.Varje land representeras av en President. I Sverige har vi funnits sedan 60-talet och antalet medlemmar ligger runt 60 personer spridda över hela landet.

Vad gör vi?

Många av våra medlemmar i organisationen arbetar mycket aktivt för motorcyklism, och ute i länen sitter några av oss med i SMC-styrelser. Vi representerar också organisationen på mässor och andra evenemang.
represent

Vilka är medlemmar?

Inom WIMA hittar man alla kategorier av tjejer/kvinnor/tanter i alla åldrar.
grupp hojjar
Vårträff Skåne 2013

Träffar

Varje år anordnas det i Sverige en vår- och en höstträff under en helg där alla medlemmar är välkomna. Varje sommar anordnas också en internationell träff någonstans i Europa. Vissa är även utanför Europa. Vid de internationella träffarna är hela familjen välkommen. WIMA-tjejer som bor i närheten av varandra brukar också anordna lokala aktiviteter.
Sverige har varit värdar för den internationella träffen sommaren 1975, 1985, 1995, 2005 och 2015. Nästa gång är 2025.
2005 2015
Internationell träff Gyllebo Sverige 2005              Inspektion av träffplatsen inför internationella i Sundet Ljungby 2015

WIMA’s internationella hemsida hittar du på www.wimaworld.com