Motorcycle Outreach

MOR06

Uppdatering om WIMAs internationella insamling för välgörenhet – WIMA: ride and RUN for Charity.

Jag har, tillsammans med Anneli från WIMA Estland, skapat den här insamlingen för Motorcycle Outreach och vi hoppas på stöd från Wimor världen över. Som jag nämnt innan är Motorcycle Outreach en liten organisation som förser sjukvårdspersonal med motorcyklar samt utbildning i mek och körning. Detta gör att sjukvårdspersonalen kan ta sig fram till avlägsna byar dit inga bilar når och människor som annars skulle varit utan sjukvård kan få den hjälp de behöver. De som vinner mest på detta är de som oftast är mest utsatta: kvinnor och barn. Sen projektet startade har t.ex. barnadödligheten gått ner. Den som vill veta mer om deras projekt i Indonesien och Tanzania kan besöka deras hemsida: www.motorcycleoutreach.org

Vår, Annelis och min, del i det här eventet är att springa Leiden Marathon i Holland den 22 maj 2016. Att springa Marathon för en välgörenhetsorganisation är en väl etablerad idé i Storbritannien där jag för tillfället bor. Tanken är att när någon tar på sig att göra något riktigt utmanande, som t.ex. springa 42 kilometer, då kommer vännerna vilja vara med och stötta, och kan då göra det med en donation till vald välgörenhet. För tillfället ligger vi i hårdträning, Estland är till stor del täckt med snö och is, vilket gör det mer besvärligt för Anneli som får ägna sig åt alternativ träning, jag har betydligt mildare väder och springer mellan 40 och 50 kilometer i veckan för att bygga upp kroppen. Ja, det kräver ju en hel del att klara av 42 kilometer under en och samma förmiddag och jag vill gärna komma i mål med lite värdighet. Under tiden fram till Marathon hoppas vi samla in £10 per kilometer  – det tycker vi att vi är värda, vad tycker ni?

Vi är båda glada amatörer som älskar löpning. Anneli har ett antal Marathon bakom sej, hon har sprungit is Estland, Schweiz, Portugal och Australien innan. Hon sprang faktiskt i Melbourne dagen innan WIMA rallyt i oktober och det var där som idén föddes. Själv har jag bara ett Marathon under bältet, Lissabon Marathon hösten 2014.
Om någon nu känner sej manad att vara med och springa i Leiden så skulle det vara jättekul, kontakta míg! Det finns fortfarande platser kvar till alla distanser: hel och halv Marathon samt 10k.

För er som inte vill springa, stöd gärna oss med en donation till Motorcycle Outreach genom vår insamlingssida, donationer kan göras med PayPal:
http://www.virginmoneygiving.com/WIMArideandRun
Ni kan följa våra framsteg och vår träning på vår Facebook eventsida:
www.facebook.com/WIMA.run.for.charity

Vi hoppas att ni vill stödja oss – tillsammans kan vi göra skillnad!
Åsa, medlem i WIMA Sverige och er internationella Vice-President

Comments are closed.