Om oss

WIMA – Women’s International Motorcycle Association – är en internationell organisation för kvinnor med motorcyklism som intresse.

Vår historia

Organisationen startades av Louise Sherbyn 1950 i Nord Amerika och är den första internationella motorcykelorganisationen för kvinnor. WIMA spreds först till Europa via Ellen Pfeiffer och sedan vidare ut i världen till Oceanien, Asien, Afrika och Latinamerika. I Sverige har vi funnits sedan 60-talet och antalet medlemmar ligger på runt 45 personer, de flesta bor i södra Sverige.

Vår organisationsstruktur

WIMA Sverige är del av WIMA World, ett internationellt nätverk av nationella föreningar. Varje land har sin egen styrelse och föreningsstadgar vilka är grundade på WIMAs internationella stadgar. Vi i WIMA Sverige har självbestämmande över våra egna aktiviteter, vi har en egen logga och egna klubbkläder. Vår svenska president in går i det internationella rådet för nationella presidenter, vilket bestämmer över organisationens utveckling internationellt. WIMA representeras internationellt av en internationell styrelse med en internationell president, vice-president, historiker, kassör samt PR, sociala medier och web ansvariga.

Våra medlemmar

Vi är en inkluderande organisation för alla motorcykelintresserade kvinnor. Inom WIMA hittar du alla kategorier av tjejer/kvinnor/tanter, i alla åldrar och med alla möjliga typer av motorcyklar. Många av våra medlemmar är även medlem i någon annan förening eller klubb i tillägg till WIMA, t.ex. en lokalklubb eller en märkesklubb.

Våra träffar

Varje vår anordnar WIMA Sverige en vår-träff under en helg där alla medlemmar är välkomna. Fokus för träffen är att träffas, prata minnen, planera kommande säsong, köra en runda samt äta och dricka gott tillsammans.

Glada skåningar på färjan till Orust, på väg till Vårträffen 2023.
Marielouice guidar, det blir utflykt på Tjörn och glass i Skärhamn.

Med start 2022 anordnas FEnoMenAL MC-träff i Värmland. Detta är en träff tillsammans där fokus ligger på att utbyta kunskaper, utvecklas tillsammans samt att mysa och knyta kontakter. Du behöver inte vara medlem för att delta, alla mc-tjejer är välkomna.

Socialkörning till Värmlandsnäs på FEnoMenAL MC träff
Grill, presentationer och socialtsamkväm vid vandrarhemmet på FEnoMenAL

WIMA-tjejer som bor i närheten av varandra brukar också anordna lokala och/eller spontana aktiviteter som t.ex. mässbesök eller fika-körningar. Något som också är värt att nämna är att en inte behöver vara medlem i styrelsen för att anordna en aktivitet för WIMA, kontakta oss så kan vi diskutera.  

Internationellt anordnas varje år en eller två träffar, sk. international rallies. Eftersom WIMA internationellt sett har flest medlemmar i Europa är en av träffarna alltid i något europeiskt medlemsland under sommaren. Dessa träffar planeras flera år i förväg och värdländerna bestäms av det internationella rådet för nationella presidenter. Alla medlemmar får inbjudan i god tid per mejl och det är föranmälning och förbetalning som gäller. Vid de internationella träffarna är hela familjen välkommen. Sverige har varit värd för den internationella träffen 1975, 1985, 1995, 2005 och 2015.

Internationellaträffen 2015, Sundet
Vår barpersonal
Ungefär 200 wimor kör kortege från träffplatsen i Sundet till den lokala torsdagsträffen i Tydinge

Som medlem i WIMA Sverige är du automatiskt medlem i WIMA World, detta betyder att du är välkommen att delta i alla träffar som anordnas av medlemsländerna, även deras sk. nationella träffar. Du behöver själv hålla dig ajour och nätverka internationellt för att veta vad som händer i andra länder, t.ex. genom att vara medlem i WIMA World Discussion group på Facebook eller kika här för att se vilka event som är listade: www.wimaworld.com/upcoming-wima-rallies/

WIMA’s internationella hemsida hittar du på www.wimaworld.com